top of page

Vriescellen

Vriesopslag

Over het algemeen wordt een vriescel gebruikt om producten voor langere periodes op te slaan bij -18/-20 graden Celcius.

 

Alhoewel het per product kan verschillen, kunt u doorgaans uw producten tot één jaar veilig bewaren. 

 

 

Het verschil

Een vriescel verschilt in twee punten van een koelcel:

 

  1. Er zitten 'koudebruggen' in om doorvriezen te voorkomen. 

  2. In de cel wordt een geïsoleerde vloer aangebracht om ondergrondse ijsvorming te voorkomen.

Bewaarvriezer

De meeste klanten gebruiken een vriescel om goederen in op te slaan, die reeds bevroren zijn. 

 

Hierbij gaat de vriesinstallatie om de zoveel minuten aan om uw goederen op temperatuur te houden. 

 

Dit is een bewaarvriezer.

 

Monoblock vriesinstallatie

Wanneer u kiest voor een zelfbouw vriescel, is een monoblock vriesinstallatie de ideale oplossing.

 

Bij dit type installatie doet u de stekker in het stopcontact volgens het plug and play principe.

 

 

 

Standaard maten

Met 'standaard' bedoelen wij een veelvoud in de breedte en lengte van 1.15 cm.

 

  • Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gehele isolatiepaneel om zaagverlies te verminderen. 

 

  • De monteur is minder lang bezig om te monteren.

 

  • Wij houden bij deze koelcellen een hoogte van 2.10 of 2.60 cm aan.

 

 

Maatwerk 

Met 'maatwerk' bedoelen wij een aangepaste vriescel voor een specifieke locatie.

 

  • Gehele panelen, die ingekort worden.

 

  • Vriescellen, die in een ruimte moeten worden geplaatst waarbij er niet omheen kan worden gelopen (inbouw cellen).

 

  • Bijzondere obstakels op een locatie, zoals hoeken.

 

 

''Blast freezer''

Wanneer we het hebben over een 'blast freezer', gaat het om een vriescel, die in staat is onbevroren producten snel te bevriezen.

 

Hierbij is het sleutelwoord 'snel'.

 

Wanneer u een biefstuk uit het vriesvak haalt en op een bord plaats om te ontdooien, ziet u wel eens, dat er vocht op het bord ligt.

 

Hoe sneller goederen worden ingevroren des te minder vocht er uit het product lekt, hoe beter de kwaliteit is wanneer het product ontdooit. 

bottom of page